gradska plaža štrand novi sad

Gradska plaža Štrand Novi Sad

Posted on Posted in O Novom Sadu

Štrand

Štrand je popularna gradska plaža na Dunavu u Novom Sadu. Otvorena je davne 1911. godine i od tada je najpoznatije kupalište u gradu. Danas je Štrand jedna od najuređenijih plaža na obali Dunava. U sklopu plaže nalazi se bina namenjena raznim igrama i takmičenjima, nekoliko kafića, kisoka sa brzom hranom, igralištima za decu i još mnogo toga drugog.Tokom leta na gradskoj plaži često gostuju poznati domaći DJ-evi koji prave provod i vrhunsku zabavu na sitnom pesku pored vode.
Ime štrand potiče od nemačke reči Strand u prevodu plaža

Pogledajte Video

Pročitajte opširnije

Leto na Štrandu

Za vreme vrelih dana koji u Novom Sadu traju 4 meseca većina građana se svakodnevno odlučuju za Štrand kao savršeno mesto na kojem mogu da se rashlade i provedu prijatan dan uz maksimalni odmor, uživanje i sunčanje.

Velika zelena površina koja je svoje mesto zauzela u hladu ispod raskošnog drveća je primarni deo plaže za sve koji žele da se sakriju od sunca. Na istoj površini nalaze se već pomenuti kiosci kao i dečija igrališta.

Osim prostora za peškire udobno se možete smestiti  i u nekom od kafića uz omiljeno piće.

Gradska plaža Štrand Novi Sad će vam svakako pužiti dan opuštanja i uživanja.

Ukoliko spadate u grupu ljudi koji uživaju da se sunčaju onda je za vas pravo mesto na sitnom i čistom pesku pored vode.

Velika prostranjenost nikada neće osetiti gužvu tako da bilo kojim danom došli ili u bilo koje vreme uvek možete da pronađete mesto na kojem možete udobno da se smestite.

Exit kamp

Za vreme Exi festivala u Novom Sadu ograđuje se kamp na Štrandu namenjen turistima koji žele da rasprostre šator i zajedno sa ostatkom posetilaca uzbuđeno iščekuju odlazak na Exit.

Ovo je već godinama izbor mnogim gostima koji dolaze iz daleka, i kako oni kažu ovo je savršeno mesto za nova pznastva, zabava i provod u novoj okolini sa mladima iz celog sveta ostavlja nezaboravan utisak.

Ne zaboravite da nas pratite na :

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On GooglePlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin