Futoški Put 40
Novi Sad, 021000
Telefon :
060 301 79 00
Viber
+381603017900

Gradska plaža Štrand Novi Sad

gradska plaža štrand novi sad

Štrand

Štrand je popularna gradska plaža na Dunavu u Novom Sadu. Otvorena je davne 1911. godine i od tada je najpoznatije kupalište u gradu. Danas je Štrand jedna od najuređenijih plaža na obali Dunava. U sklopu plaže nalazi se bina namenjena raznim igrama i takmičenjima, nekoliko kafića, kisoka sa brzom hranom, igralištima za decu i još mnogo toga drugog.Tokom leta na gradskoj plaži često gostuju poznati domaći DJ-evi koji prave provod i vrhunsku zabavu na sitnom pesku pored vode.
Ime štrand potiče od nemačke reči Strand u prevodu plaža


gradska plaža štrand novi sad

Pogledajte Video

Leto na Štrandu


gradska plaža štrand novi sad novosadska plaža


gradska plaža štrand novi sad
Za vreme vrelih dana koji u Novom Sadu traju 4 meseca većina građana se svakodnevno odlučuju za Štrand kao savršeno mesto na kojem mogu da se rashlade i provedu prijatan dan uz maksimalni odmor, uživanje i sunčanje.

Velika zelena površina koja je svoje mesto zauzela u hladu ispod raskošnog drveća je primarni deo plaže za sve koji žele da se sakriju od sunca. Na istoj površini nalaze se već pomenuti kiosci kao i dečija igrališta.

Osim prostora za peškire udobno se možete smestiti  i u nekom od kafića uz omiljeno piće.

Gradska plaža Štrand Novi Sad će vam svakako pužiti dan opuštanja i uživanja.

Ukoliko spadate u grupu ljudi koji uživaju da se sunčaju onda je za vas pravo mesto na sitnom i čistom pesku pored vode.

Velika prostranjenost nikada neće osetiti gužvu tako da bilo kojim danom došli ili u bilo koje vreme uvek možete da pronađete mesto na kojem možete udobno da se smestite.


gradska plaža štrand novi sad

Exit kamp

Za vreme Exi festivala u Novom Sadu ograđuje se kamp na Štrandu namenjen turistima koji žele da rasprostre šator i zajedno sa ostatkom posetilaca uzbuđeno iščekuju odlazak na Exit.

Ovo je već godinama izbor mnogim gostima koji dolaze iz daleka, i kako oni kažu ovo je savršeno mesto za nova pznastva, zabava i provod u novoj okolini sa mladima iz celog sveta ostavlja nezaboravan utisak.


gradska plaža štrand novi sad


gradska plaža štrand novi sad


gradska plaža štrand novi sad exit akmpovi


gradska plaža štrand novi sad kampovi


gradska plaža štrand novi sad exit kamp


gradska plaža štrand novi sad kamp

štrand novi sad
štrand novi sad
štrand novi sad
štrand novi sad
štrand novi sad
štrand novi sad

Recommended Posts