Futoški Put 40
Novi Sad, 021000
Telefon :
060 301 79 00
Viber
+381603017900

10 saveta kako uštedeti pri odabiru smeštaja

10-saveta-kako-ustedeti-pri-odabiru-smestaja

Glavno pitanje kada krećete na put jeste: „Gde prenoćiti?“. Naravno, svakom od vas je cilj da to bude udoban smeštaj gde ćete u potpunosti moći da se opustite i uživate, a opet sa druge strane da ne bude previše skup, pa da potrošite više novca na smeštaj nego na sam odmor. Pa evo 10 saveta kako uštedeti.

10 saveta kako uštedeti tj. kako da pronađete dobar smeštaj sa svim neophodnim stvarima, a da pri tome uštedite.

10-saveta-kako-ustedeti-pri-odabiru-smestaja

1. Razmislite o lokaciji

Nije cilj uzeti smeštaj koji je veoma udaljen od centra grada ili samog grada, gde ćete morati da se vozite kliometrima da bi stigli do željene destinacije. Bolje je da potražite neki smeštaj u širem centru ili samom centru grada, gde će vam sve biti na dohvat ruke kao što su: plaže, parkovi, restorani, turističke atrakcije, galerije, muzeji i tome slično. To će vam uštedeti i vreme i novac.

2. Ostanite duže od jedne noći

Mnogi smeštaji nude povoljnosti ako ostajete duže od jedne noći. Tako na primer za četiri noći možete dobiti popust i platiti tri i to najčešće ako putujete van sezone. Ali i u sezoni.

3. Prenoćite i nedeljom

S obzirom da se rezervacije primaju ili vikendom ili radnim danima, ne bi bilo loše da nedeljom uveče ostanete i prenoćite u svom smeštaju. Jer je vrlo moguće da ćete dobiti jeftiniju cenu kako smeštaj ne bi ostao prazan tu noć. Turisti obično rezervišu od petka do nedelje, dok poslovni ljudi rezervišu od ponedeljka do petka. Zato iskoristite nedelju da uživate sa svojom porodicom.

4. Idite na mini odmor sredinom nedelje

U zavisnosti od smeštaja po neki nude jefitinije cene u toku nedelje iz razloga što nemaju pun kapacitet. A ponekad možete dobiti nešto gratis.

5. Uzmite apartman ili veću sobu i podelite troškove sa prijateljima

Ako iznajmite veću sobu ili ceo apartman, tipa kao mini stan, gde ćete moći udobno da se smestite sa svojim prijateljima, troškovi će vam takođe biti manji.

6. Koje mogućnosti nudi smeštaj

Obavezno proverite da li u smeštaju postoji Wifi, kablovska tv, klima, telefon, frižider, veš mašina (ako ostajete duže), terasa ili dvorište za decu, kuhinja, prevoz do aerodroma,…

7. Šta se nalazi u okruženju smeštaja

Raspitajte se da li u blizini smeštaja postoji taksi  stanica ili gradski prevoz, bolnica, apoteka, restoran ili brza hrana, market koji radi od 0-24, kafić ili klub ili nešto što bi vam bilo od koristi.

8. Kakav je izgled prostora

Ono što je takođe bitno jeste izgled vašeg smeštaja odnosno same sobe, što podrazumeva udobnost kreveta, ostali nameštaj koji se u sobi nalazi. Da li postoje pomoćni kreveti ili kreveti na rasklapanje u slučaju da vas je više, posteljine, peškiri kao i ostale stvari za ličnu higijenu (sapun, wc papir, itd).

9. Plaćanje smeštaja

Što se plaćanja tiče raspitajte se da li imate mogućnost da dobijete popust ako platite celokupan iznos u kešu ili mogućnost plaćanja karticom ili na rate ako vam to više odgovara.

10. Pratite smeštaje na društvenim mrežama ili njihovim sajtovima

Ovo vam može mnogo pomoći u odabiru smeštaja iz razloga što možete videti šta smeštaj nudi, koje su njegove aktivnosti, koliko je zastupljen, komentare posetilaca i njihova iskustva i preporuke. Neke korisne informacije koje smeštaj nudi i naravno popuste.

Ovo je bilo 10 saveta kako uštedeti pri odabiru smeštaja, nadam se da će vam biti od pomoći…

 


Recommended Posts