Futoški Put 40
Novi Sad, 021000
Telefon :
060 301 79 00
Viber
+381603017900

Novi Sad 7. najlepša turistčka destinacija Evrope

Novi Sad 7. turistička destinacija u Evropi

Kada je počeo izbor za najlepšu destinaciju Evrope 2016. nastalo je oduševljenje jer je Novi Sad bio jedan od 20 izabranih evropskih gradova koji su se takmičili za ovu titulu. Pored tog uzbuđenja realno gledajući iz svoje neke perspektive iako Novi Sad zaista ima puno toga značajnog. Opet s druge strane on nema more i palme, gondole, kule, nije prestonica i biće veoma teško boriti se sa nekim ipak većim a verovatno i posećenijim gradovima jer to je Evropa, najlepši kontinent. Kada je došao kraj takmičenja i kada su ljudi glasali za sebi najlepšu destinaciju Novi Sad je odneo 7. mesto. Odmah ispod Pariza a iza sebe je ostavio Rim, Milan Brisel, Madrid, Prag…. Kako??

Novi Sad 7. turistička destinacija u Evropi

Prosto, on ima nešto posebno, nešto što se mnogima svidelo….

Verovatno će mnogi od vas reći „Ima Exit“

Ali dali je samo Exit razlog osvajanja 7. mesta? Hm, ja ipak mislim da nije…

Exit jeste najposećeniji jugoistočni muzički festival, koji svake godine obara svopstveni rekord sa skoro 100% više posećenosti, domaćin je najvećih svetskih zvezda. Održava se na prelepoj Petrovaradinskoj tvrđavi punoj nekih interesantnih priča, ali  da ostavimo to na stranu.

Novi Sad 7. najlepša turistička destinacija u Evropi

Petrovaradinska tvrdjava

Novi Sad je itekako poznat širom sveta po kulturi, čistoći, ima neki specifičan duh naroda koji ne mrzi i svakog turistu široko prihvata, narod koji druželjubivo prilazi svakom strancu. Možda jednako bitno je ta sloboda, kada možeš da budeš svoj, da pevaš na sav glas, da se smeješ onako kako ti znaš, da imaš svoj stil, mišljenje i kada možeš jasno da ga izneseš bez surovih pogleda i osuđivanja od strane drugih. Novi Sad nije grad svetlosti ali je uvek sjajan. Nije grad muzike ali nikad nećeš čuti tišinu. On je prost grad sa samo 400.000 stanovnika koji je sve razlike stopio u jedan narod srećan i bezbedan.

Oni koji su glasali za Novi Sad sigurno su ga bili pre i posetili. A šta je ono što je njih osvojilo odgovor bi verovatno bio sastavljen iz različitih priča i doživljaja.

Novi Sad most

Kada nastane pitanje koji grad posetiti, dođite u Novi Sad. Ovde vam ne trebaju puni džepovi, mape dimenzija 100×100, dobra poznanstva izgradićete ih, putevi će vas sami voditi. Ono što vam treba je dobra volja i dobra kamera 🙂

Dali se lepota grada ogleda u visokim cenama, luksuznim objektima, egzotičnim mestima ili postoji nešto jaće od toga?? Procenite sami…

Ukoliko želite da vidite koji su sve gradovi takmičili i koja mesta osvojili možete to lako pronaći na internetu pod European best destinations 2016.


Recommended Posts