Futoški Put 40
Novi Sad, 021000
Telefon :
060 301 79 00
Viber
+381603017900

Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2021. godinu

Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2021. godinu

Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2021. godinu

Kada smo čuli da je Novi Sad poneo titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu bili smo pozitivno iznenađeni. Verujemo da je svaki Novosađanin bio ponosan i srećan zbog toga. Novi Sad je pre svega prvi izabrani grad ove medalje koji i ne pripada Evropskoj Uniji. Činjenice osvajanja prvog mesta ovako velikog takmičenja su mnogobrojne. Iako već ptičice na grani znaju za ovo, ipak bi želeli da malo opširnije i po želji međusobno popričamo o ovoj temi.

Sama titula prestonice Evropske kulture ne traje godinu ili dve već punih 24 godine. Što znači da ova titula treba da se brani više od 2 decenije, odnosno grad treba da svakim danom pokazuje kako je zaslužan i dostojan ovog zvanja. Dali Novi Sad to može? O, da. Naravno da može,

Novi Sad je multietnički grad, neko je rekao grad gde razlike ne postoje. Složićemo se da svaki narod ima neku svpju unikatnu tradiciju i običaje koji su fascinirajući kod onih koji ih ne poznaju a kada se svi spoje dobijamo planetu ili nešto manje kao Novi Sad. U ovom gradu svi živimo na svoj način i u svakom domu postoje ista ili samo slična pravila, u nekoliko kuća se govori različitim jezikom ali kada izađemo na ulice vidimo samo jedan narod složan i jedinstven.

Dobili smo Winter fest itekako lep i zanimljiv zimski festival, Ledenu šumu bukvalno kao iz bajke. Prave se planovi za još mnooogo interesantnih stvari. Došli smo do saznanja da će se u grad do početrka 2021. uložiti do 100 miliona evra. Super, odlično i treba. Novi Sad je zaslužio ulaganja jer opstaje samo zahvaljujući svojoj snazi. Zahvalljujemo se ljudima koji su učestvovali u ovom takmičenju i predstavili naš grad u najboljem svetlu ali kultura nisu samo spomenici, građevine i istorijske znamenitosti. Kultura je mnogo više od toga. Lepota naroda, lepota u narodu, duhovna radost, čistoća, kultura smo mi. Mi činimo Novi Sad upravo ovim što jeste, mi sa svojim kreativnim idejama, organizovanošću i slogom uspevamo da održimo duh u njemu.

Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2021. godinu

Ova titula pripada svima nama, odnosno celoj Vojvodini. Sva ta sela i gradovi imaju toliko toga da pokažu još iz korena svojih predaka da će nam i ove 24 godine biti malo, ali sigurno da će nam ova titula doneti samo dobro u turizmu, sportu, napredak u svim sektorima i da će naš grad cvetati sve više u budućnosti.

Razne su priče kako baš Novi Sad da je osvojio i šta tu ima što mi ne znamo ali hajde da se ne osvrćemo na to rekla kazala već da verujemo da će nam biti bolje, da ćemo uživati u predstojećim godinama. Da će naši poslovi doživeti veći uspeh i da će naša deca rasti u boljoj i uređenoj sredini.

 

Naš Novi Sad odiše kulturom i kulturnim manifestacijama. Na svakom koraku čujemo samo pozitivne komentare i zato znamo da će sva ulaganja, nesporni trud i rad ulepšati našu okolinu ali suštinu činimo svi zajedno i to je tako već vekovima a svaka titula i medalja dokaz su toga…

Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2021. godinu

Dali se salažete sa nama???


Recommended Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *